Polityka prywatności

Korzystając ze strony internetowej exaco.pl akceptują Państwo zasady naszej Polityki Prywatności znajdujące się poniżej. Jeśli nie zgadzają się Państwo z którymkolwiek punktem poniższych zasad, prosimy o niekorzystanie ze strony exaco.pl.

EXACO sp. z o.o. zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego odwiedzającego exaco.pl obowiązuje aktualna Polityka Prywatności.

  • W czasie korzystania z exaco.pl mogą być Państwo poproszeni o podanie niektórych danych osobowych poprzez np. wypełnienie formularza lub w inny sposób.
  • Niepodanie wymaganych danych osobowych spowoduje zablokowanie danej czynności.
  • Okazjonalnie strona exaco.pl wykorzystuje pliki „cookies”, czyli małe pliki tekstowe wysyłane do komputera internauty identyfikujące go w sposób potrzebny do uproszczenia lub umorzenia danej operacji.
  • Wszystkie uzyskane dane osobowe nie są udostępniane lub sprzedawane osobom trzecim, są bardzo dobrze chronione i wykorzystywane wyłącznie do celów informacyjnych i marketingowych na potrzeby firmy EXACO sp. z o.o. zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.09.1997 (Dz.U. nr 133 poz. 883).
  • Dostęp do danych osobowo-adresowych ma tylko ograniczona liczba uprawnionych pracowników EXACO sp. z o.o. na zasadach zgodnych z rozporządzeniem Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 03.06.1998 (Dz. U. nr 80, rozp. nr 521).
Zastrzeżenia prawne
  • Korzystanie z serwisu oznacza akceptację poniższych warunków oraz właściwych przepisów prawa oraz założeń polityki prywatności.
  • Właścicielem serwisu www.exaco.pl jest EXACO sp. z o.o. Wólczańska 265, 93-035 Łódź.
  • EXACO SP. Z O.O. dokłada wszelkich starań, aby publikowane na stronie informacje były zgodne ze stanem faktycznym.
  • Serwis www.exaco.pl można przeglądać bez żadnych ograniczeń za wyjątkiem zamkniętych stref, do których dostęp mają zarejestrowani użytkownicy – posiadacze stosownych identyfikatorów i haseł.
  • Publikowanie, przedrukowywanie, modyfikowanie zawartości strony bez zgody Właściciela serwisu jest zabronione.
  • Zamieszczone na stronie informacje nie stanowią oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego.
  • Właściciel serwisu nie ponosi odpowiedzialności za skutki prawne wykorzystania informacji znajdujących się na stronach serwisu.
  • Nazwy, logotypy, znaki towarowe wykorzystane w niniejszym serwisie stanowią przedmiot praw autorskich, są prawnie chronione i nie mogą być publikowane, modyfikowane, dystrybuowane, w jakiejkolwiek formie bez pisemnej zgody właściciela serwisu.
  • Znaki handlowe, nazwy własne, nazwy zastrzeżone, znaki towarowe oraz loga innych podmiotów niż EXACO sp. z o.o., użyte na stronie zostały wyłącznie w celu ich identyfikacji.
Polityka cookies

Co to są pliki „cookies”

Pliki cookies (z ang. ciasteczka) to dane informatyczne, zwykle niewielkie informacje tekstowe, wysyłane przez serwer www a zapisane na urządzeniach użytkownika. Służą one do zapewnienia optymalnej obsługi podczas wizyty na stronie internetowej oraz umożliwiają szybszy i łatwiejszy dostęp do informacji.
Pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową dostosowaną do jego indywidualnych preferencji. Umożliwia to, m.in. tworzenie spersonalizowanych serwisów www, obsługi logowania i „koszyków zakupowych” w sklepach internetowych. „Cookies” zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz specjalny numer. Pliki Cookies nie służą do przetwarzania danych osobowych a ich zawartość nie pozwala na identyfikację
użytkownika. Są zabezpieczone w taki sposób, żeby uniemożliwić dostęp do nich osobom nieupoważnionym.

Zastosowanie plików „cookies”

  • Pliki te stosowane są w wielu witrynach internetowych i wykorzystuje się je do automatycznego rozpoznawania danego użytkownika przez serwer, dzięki czemu może on wygenerować przeznaczoną dla niego stronę.
  • Służą do tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.
  • Stosuje się je, aby utrzymać sesję użytkownika serwisu internetowego (po zalogowaniu), dzięki czemu użytkownik nie musi na każdej podstronie serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła.
  • Gromadzone dzięki nim informacje pozwalają monitorować aktywność i preferencje użytkownika dotyczące odwiedzanych stron internetowych i dostarczać mu treści reklamowych bardziej dostosowanych do jego zainteresowań.

Rodzaje używanych plików „cookies”

Stosuje się dwa rodzaje plików „cookies” sesyjne oraz stałe. Pierwsze to pliki tymczasowe, które pozostają na urządzeniu użytkownika, aż do wylogowania ze strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej).
Często są niezbędne dla prawidłowego działania poszczególnych elementów serwisu. Drugie pozostają na urządzeniu użytkownika przez czas określony w parametrach plików „cookies” lub do momentu ich ręcznego usunięcia przez użytkownika.

Przechowywanie i usuwanie plików „cookies”

Często oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych domyślnie dopuszcza umieszczanie plików „cookies” na urządzeniu końcowym. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę tych plików w ustawieniach przeglądarki internetowej bąd informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików „cookies” dostępne są w ustawieniach przeglądarki internetowej. Niedokonanie zmiany ustawień w zakresie cookies oznacza, że będą one zamieszczone w urządzeniu końcowym użytkownika, a tym samym będą przechowywać informacje i uzyskiwać do nich dostęp.

Ograniczenie lub wyłączenie plików „cookies”

Wyłączenie lub ograniczenie stosowania „cookies” może spowodować utrudnienia w korzystaniu z niektórych usług w ramach serwisów internetowych, w szczególności wymagających logowania.

Potrzebujesz dedykowanego oprogramowania?

Przeniesiemy Twój biznes w przyszłość automatyzując i usprawniając nawet bardzo złożone procesy.

Wypełnij brief, zapnij pasy i przygotuj się na skok w nadświetlną!

wypełnij brief
Skontaktuj się z nami

Exaco Sp. z o.o. ul. Wólczańska 265, 93-035 Łódź
+48 422 797 567, kontakt@exaco.pl

NIP: 7292705431

Regon: 101763079 

KRS: 0000500634

Kapitał zakładowy: 100 000 PLN